petek, 03. oktober 2008

Dogodki 2003-2007

24.5.2007
Ob zaključku letošnjega LEO/LIONS leta je potekala zaključna nacionalna akcija. Ob tej priložnosti bo odprt park, ki bo prilagojen za slepe in slabovidne. Projekt pripravljamo na Vrtnarski šoli v Celju, kjer bomo v šolskem parku uredili Učno pot za slepe in slabovidne. Gre za projekt vseh LEO in LIONS klubov in s tem projektom bomo omogočili spoznavanje narave prav vsem slepim in slabovidnim pri nas, ki jih je po grobih ocenah blizu 18.000!
Slavnostna otvoritev projekta je bila v torek, 19.06.2007 v Celju na Vrtnarski šoli.

22.3.2007
Na Marketing meetingu Ring smo imeli dobrodelno prodajo fotografij.

18.11.2006
Akcija zbiralniki je zaključena in zbrali smo precej sredstev. Točneje po poslovalnicah:
1. Mengeš 1.121 SIT
2. Jarse 11.264 SIT
3. Trzin 11.350 SIT
4. Domžale - glavna banka 15.556 SIT; SPB 1.069 SIT
Torej smo skupaj zbrali 40.360 SIT!

Imamo pa tudi potencialnega člana Gašperja, ki ga veselo motiviramo :-)
Pridružila se nam je Saša, naša nova članica!

31.10.2006
Skupaj z LEO klubom Brdo smo napravili nepozaben žur za noč čarovnic (poimenovali smo ga HaLEOween) 31. oktobra v klubu Manana v Kranju. HaLEOween zur je bil neverjeten uspeh, saj smo zbrali veliko dobrodelnih sredstev.

16. in 17.9.2006
Sodelovali smo na Hitovem sejmarjenju 2006 16. in nedeljo, 17.septembra, kjer smo predstavljali naš klub s stojnico, slastnimi muffini in zbirali dobrodelna sredstva. Prodali preko 100 muffinov in skupaj z radiem hit zbrali 189.000,00 sit. Razdelili smo 130 letakov in s tem naredili precejšnjo reklamo za naš klub. Akcija je bila zelo uspešna!

2005-2006
Domžalčani smo letošnje »Leo leto« začeli nekoliko zaspano in utrujeni zaradi organizacije lanske nacionalne konvencije, ki je za nas bila velik zalogaj.

V novembru smo zavihali rokave in izdelali naše že tradicionalne novoletne voščilnice. Prodaja je bila uspešna, saj smo prodali ves izdelek. V novo leto smo zakorakali polni energije, idej in načrtov.

Prav v tem času je stekla naša osrednja akcija »zbiralniki kovancev«, ki bo predvidoma trajala do konca letošnjega koledarskega leta. Povezali smo se z centrom za socialni delo Domžale, kjer so nam posredovali podatke o dveh mladenkah iz okolice Domžal, ki zaradi socialne stiske potrebujeta pomoč pri izobraževanju in plačevanju mesečnih obveznosti.

Zbiralnike je oblikoval naš guiding lion Boštjan Pavlič. Banka Domžale nam je dobrodušno pomagala in nam omogočila brezplačno postavitev zbiralnikov v njihovih petih poslovalnicah. Da pa bo akcija čim bolj odmevna nam je pomagal radio Hit.

Zdaj samo še čakamo, da se zbiralniki napolnijo in da lahko sredstva nakažemo dekletoma.

22 aprila smo organizirali prvi samostojni charter night.

2005-2006
Leo Club Domžale je sprejel organizacijo LEO nacionalne konvencije 2005, ki se je odvijala na gorenjskem.

2003-2004
V poletnem času smo se udeležili še ene skupne akcije, tokrat pod okriljem LEO cluba Tivoli. Sredstva smo zbirali s prodajo golf žogic na igriščih in v prostorih Golf kluba Bled.

Koncert Podarimo očem nasmeh
15.oktobra 2003 smo pisali zgodovino, saj smo Leo in Lions klub Domžale prvič v Sloveniji (mogoče pa tudi prvič na svetu) združili moči s prijatelji iz Rotary organizacije oz. Rotary cluba Domžale. Skupaj z njimi in s Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani ter s pomočjo številnih donatorjev smo organizirali dobrodelni simfonični koncert pod geslom Podarimo očem nasmeh - od Vivaldija do Gershwina z mladostnim žarom, katerega izkupiček smo namenili Kliničnemu oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kliničnega centra v Ljubljani.

Izdelovanje novoletnih voščilnic
Aprila bo minilo eno leto, odkar je bil v Sloveniji ustanovljen deseti Leo klub. 12. aprila je bil ustanovljen Leo klub Domžale, ki danes uradno šteje deset članov. V slabem letu svojega delovanja smo sodelovali in organizirali številne dobrodelne akcije, ki jih na tem mestu nebi posebej omenjala, vendar smo nanje lahko opravičeno ponosni. Zadnjo akcijo v letu 2003 smo izpeljali v mesecu decembru, ki je bila prazničnemu času primerno obarvana. Člani kluba smo sami izdelovali novoletne voščilnice. Del sredstev zbranih s prodajo teh voščilnic smo namenili Osnovni šoli Roje. V sodelovanju z našim mentorskim klubom- Lions klubom Domžale smo varovancem Osnovne šole Roje omogočili ogled sinhronizirane kino predstave Očkov vrtec v ljubljanskem Koloseju. Tako smo navezali tudi stike z njihovo ravnateljico gospo Marjanco Bogataj. Ob tej priložnosti smo se tudi dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.

Roje
Na osnovni šoli Roje v Radomljah, potekata dva učna programa, klasični osnovnošolski program ter program za otroke s posebnimi potrebami. Varovanci osnovne šole Roje, ki obiskujejo prilagojen program so vsak torek (od novega leta dalje) obiskovali ure razgibavanja oziroma fizioterapije v termah Snovik, saj je termalna voda blagodejno vplivala na njihovo zdravje in počutje. Pri tem je bilo potrebno veliko moči in energije s strani mentorjev in učiteljev, seveda pa so bili več kot dobrodošli tudi prostovoljci. Člani Leo cluba Domžale smo jim priskočili na pomoč in tako postali prostovoljci za torkove ure plavanja in razgibavanja, ki so potekale enkrat tedensko, skupaj dva meseca, kar nam je v veliko veselje, saj nam delo z otroci obogati izkušnje in življenje samo, poleg tega pa smo dobesedno uresničevali poslanstvo kluba - pomagati.

Praznovanje prvega rojstnega dne
Mesec april je bil za nas "Domžalske leote" še posebno pomemben mesec, kajti praznovali smo svoj prvi rojstni dan. Lansko leto smo se dvanajstega aprila prvič zbrali prvi člani, v Baloh centru v Trzinu. Takrat smo bili vsi polni pričakovanj, upanj, idej in želja. Vedeli smo kaj je naše poslanstvo, pomagati drugim. To poslanstvo smo skušali čimbolj izpolnjevati skozi celotno "leo leto". Mislim, da nam je uspelo. Tako smo si sedemnajstega aprila priredili pravo, malo rojstno dnevno zabavo, ki smo jo praznovali v gostišču Pečnikar v Šentjakobu. Seveda pa nismo praznovali sami, nanjo smo povabili tudi Gospoda in Gospo Baloh, ki nam dobro voljno nudita prostore, kjer vsak drugi torek sestankujemo. Rojstnega dneva se je udeležil tudi bivši predsednik Lions Cluba Domžale Gospod Živko Savič s soprogo, ter naš "guiding" Lion Gospod Boštjan Pavlič, ki nas je vodil, spremljal ter velikodušno pomagal skozi celo leto, za kar se mu še enkrat iskreno zahvaljujemo. Pred slavnostno večerjo smo imeli še slavnostni sestanek, na katerem smo prisotnim predstavili delovanje cluba čez celo leto in našemu "pomočniku" izročili simbolično darilo. Ta trenutek smo izkoristili tudi za to, da smo medse sprejeli novo članico Nino Čavž. Ob kuncu večera smo slavnostno upihnili svečke in razrezali torto. Zabava pa se je nadaljevala do zgodnjih jutranjih ur v klubu Global.

2003
Ustanovni večer in prva akcija
Ustanovni večer LEO cluba Domžale, ko smo zaprisegli LEO poslanstvu prvi člani, je potekal 16. maja 2003 na Charter Nightu našega mentorskega LIONS kluba Domžale. Takrat smo izvedli tudi našo prvo akcijo - prodajo vrtnic z življenjskimi mislimi, s katero smo pridobili prva sredstva, ki so nam omogočila nadaljnje aktivnosti kluba.

Koncert skupine BePop
V juniju smo pomagali LEO clubu Ljubljana, ki je otrokom iz Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku polepšal sončni poletni dan s koncertom priljubljene skupine BePop. Na prireditvi smo se tudi skupaj sladkali s krofi in gasili razgreta grla z brezalkoholnimi sokovi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar