četrtek, 30. oktober 2008

Dogodki 2007-2008

HaLEOween

Že drugič smo se domžalčani povezali s kranjčani (Leo klub Brdo) in organizirali že skoraj tradicionalni HaLEOween party, dobrodelno zabavo za noč čarovnic (31.oktober). Zbirali smo sredstva za žrtve jesenskih poplav iz Železnikov. Akcija je znova uspela, zato mora nujno postati tradicionalna :)

Novoletne Čestitke
Tudi letos smo prodajali čestitke, vendar nam jih je ostalo še za prihodnje leto, ko jih bomo začeli prodajati že v novembru, da bo akcija še bolj uspešna ;)

LEO dan/stojnica
LEO dan smo »tradicionalno« organizirali v Mercator Centru, kjer smo znova prodajali izdelke centrov Dolfke Boštjančič in Sožitje. Z izkupičkom smo v kino peljali varovance obeh centrov in jih obdarovali - obiskal jih je Božiček.

Nogavičke
To je bila akcija distrikta. Na klub smo dobili 50 parov nogavičk, katere smo Domžalčani podarili OŠ Roje. Zraven smo otroke obdarovali podobno kot otroke iz prejšnje akcije (LEO dan), pa tudi njih je obiskal Božiček (obakrat je bil to Matej, saj je akcija potekala isti dan).

Natečaj za izmenjavo mladih
To je bil projekt, pri katerem je sodelovalo več klubov, deloma pa tudi distrikt. Organizirali smo natečaj z naslovom Medkulturni dialog. Sodelujoči so se potegovali za tri mesta na Lions mednarodni izmenjavi mladih, dobili pa so tudi nekaj žepnine.

Elektronska Lupa
Ta akcija se je izkazala kot osrednja akcija tega leta. Začela se je v prejšnjem letu, ko smo razmišljali o organizaciji gledališke predstave. Ker je zmanjkalo časa, smo sredstva zbirali bolj neposredno - Radio HIT je na septembrskem Hitovem sejmarjenju organiziral razne igre, katerih izkupiček je namenil za to lupo. Donatorji so bili še NLB Banka Domžale d.d., Simps's d.o.o., Baloh International d.o.o., Eurovision d.o.o., PC Hand d.o.o. ter Tomaž Hrovat. Z izkupičkom te akcije, ki je trajala do decembra, smo kupili elektronsko lupo, katero smo podarili Knjižnici Domžale, kjer je brezplačno na voljo vsem slabovidim uporabnikom.

Ostalo
Med tem pa smo imeli še mnogo manjših aktivnosti - v okviru osrednje-slovenske cone smo se predstavili na Festivalu prostovoljstva v Ljubljani, dvakrat smo pomagali gospe Ivanki, udeležili smo se nacionalne konvencije na Ptuju, pa tudi nekaterih akcij drugih klubov, večkrat pa smo se dobili tudi neformalno in enkrat bolj "na nivoju" ob praznovanju našega petega rojstnega dne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar